fanny als videograaf spijkenisse
beginnen als fotograaf

1979-heden

Mijn hobby...

Als baby huilde ik zelden.. maar als ik huilde dan pakte mijn moeder haar fototoestel en dan zette ik per direct een glimlach op!. Toen was ik al gefascineerd door de camera. Mijn moeder heeft gelukkig ook wat mooie momenten vastgelegd. Daar ben ik erg blij mee.

Toen ik wat ouder was kocht ik camera's en schoot ik albums vol. Ik heb alle belangrijke en minder belangrijke momenten vastgelegd. Ook wilde ik altijd met mijn vriendinnen en nichtjes op de foto en was ik de eerste op feestjes of evenementen die riep dat we een foto moesten maken ter herinnering. Rond mijn 20e had ik een videocamera overgenomen van een vriend. Ik filmde er vakanties mee en familiemomenten. Ik heb zelfs een bruiloft gedeeltelijk vastgelegd voor een vriendin.  Na een tijdje stroomde mijn kast over van videobanden en foto albums. 

 

In 2007 heb ik 8 maanden in Fuerteventura, Spanje gewoond en gewerkt. Daarna maakte ik van mijn avontuur een (digitaal) fotoalbum. Vanaf dat moment ben ik dit voor elk jaar gaan doen. Oude fotoboeken heb ik ook nieuw leven ingeblazen zodat mijn voorraad dikke fotoalbums veranderde naar dunnere albums.

In 2016 vertrok ik voor werk naar Amerika. Ik ben toen gaan vloggen en maakte video's van mijn avonturen. Allemaal met mijn iphone! Het is nu een geweldige herinnering en het was zo fijn dat het thuisfront mij op deze manier kon vogen. 

Eind 2020 kocht ik mijn eerste DSLR camera. Wat een verademing! Wat een verschil! Hoewel de iphone ook echt mooie foto's maakt wil ik liever de hele tijd mijn Canon overal mee naar toe slepen . Ook schafte ik de DJI pocket 2 camera aan. Met deze apparaten werk ik nu het meest. Hoewel mijn iphone's me ook nog helpen op zijn tijd. 

inmiddels heb ik mijn camera van toen al ingeruild voor een beter exemplaar! 

 

coolsingel sneeuw 2021
waardebon smile4fan

februari 2021

 

De inschrijving....

Wat als ik nou van mijn hobby mijn werk ga maken... Wat als ik nou voor mezelf ga beginnen.... Wat nou als het lukt.. Wat nou als ik het gewoon ga doen! En zo begon er een onderzoeksperiode voor mij. Dit bestond uit omdenken, uitzoeken, oefenen, materiaal aanschaffen en nog meer onderzoek doen. Dit duurde maanden. 

 

Maar de dag na de  sneeuwstorm begin februari ging ik al glibberend en glijdend naar Rotterdam Centrum voor een afspraak met de kamer van koophandel.  Echt net op tijd kwam ik aan bij de kamer van koophandel. Door de corona allemaal een beetje sober en streng maar de dame die met mij alles regelde was gelukkig heel enthousiast en vrolijk!  De krabbel was snel gezet en het was zover! smile4fan is vanaf 1 april een feit ! 

 

iets te vieren

Februari 2021

 

Valentijn promotie tour....

Om mijn familie en vrienden te verrassen in deze corona tijd heb ik meer dan 20 adressen bezocht in drie dagen tijd. Veilig aan de voordeur uiteraard. Ik verraste ze met een bloemetje, een chocolaatje of een ballon. Uiteraard vertelde ik ze over mijn eigen bedrijf! Voor sommige was het een enorme verrassing. Omdat ik niet iedereen kon bezoeken hebben we ook nog 40 valentijnskaarten verstuurd. 

 

 

Juni 2021

 

Paradise in Spain...

Toen wij op vakantie in Spanje waren had ik mijn videocamera (Dji pocketcamera)  meegenomen. Ik was daar erg blij mee want ik moest dit stukje paradijs vastleggen! Ongelofelijk wat een schoonheden heb je daar aan de spaanse kust. Mijn kleine meid was ook onder de indruk en ging zelfs Ariel roepen! Helaas reageerde de zeemeermin niet maar gelukkig hebben we mooie beelden. Op mijn youtube kanaal vindt je nog meer filmpjes van deze fantastische vakantie. 

 

Juli 2021

 

Babyshoot bij een vriendin...

Een vriendin van mij is recentelijk  moeder geworden! Helaas wonen we inmiddels zo ver van elkaar vandaan dat het niet echt mogelijk was om snel elkaar te zien. . Tot afgelopen week, na een hele lange rit ben ik samen met mijn dochter op visite geweest. Uiteraard hadden we ook een hele uitgebreide fotoshoot! Spannend vond ik wel want ik wil goede kwaliteit afleveren maar bij een vriendin helemaal! Gelukkig zaten er prachtige exemplaren bij en was het ook nog eens super gezellig elkaar weer te zien!

babyfotoshoot spijkenisse
babyshoot.rotterdam
peakyblindersfotoshoot
peakyblinderscosplay.nederland
fotoshoot.smile4fan.fannydonk
smile4fan.spijkenisse.foto.cosplay
fotograaf.spijkenisse. gezocht

Augustus 2021

 

Styled shoot: Peaky Blinders...

Dit was een hele gave shoot om te organiseren. Mijn man is fan van deze serie en ineens had ik een ingeving om er een styled shoot van te gaan maken.  Ik had wat concepten bedacht, wat kleding bij elkaar gezocht en modellen gevonden.  Bij een carnavalswinkel nog de nodige accessoires besteld want zelf wilde ik ook wel op de foto erbij.  Wel wat lastig want wie neemt dan de foto's maar dat is uiteindelijke  goed gekomen. Met mijn modellen ging ik op zoek naar een goede locatie voor deze shoot. We kwamen uit bij een oude pakhuis in Vlaardingen. Het was er vervallen en vies maar precies goed voor de foto's.  Het weer werkte perfect mee en de modellen waren top en gingen helemaal op in hun rollen! Ze hadden erg hun best gedaan.  Het resultaat mag er dan ook zijn! We hebben veel gave en leuke reacties gehad dus op naar de volgende shoot!

(Op mijn youtube kanaal zie je the making of! https://youtu.be/9oLpT6cY9K8 )

Wil jij dit ook? deze stijl of een andere stijl? bericht me gerust!

 

By the order of the peaky blinders 

 

November 2021

feestmaand:

 

Hoera november is een feestmaand! mijn man en ik zijn dan beide jarig. We hebben een leuk feestje gevierd met wat familie en vrienden, niet te groot. gewoon gezellig met een hapje en een drankje.

Tevens had ik  een fotoshoot gehouden in mijn studio. Mijn man vindt het eigenlijk vreselijk om foto's  te maken maar we zijn erg blij met het resultaat! Die peuter van mij had de grootste lol in ieder geval.

Op naar de volgende feestmaand!

fotoshoot verjaardag spijkenisse. jpg
fotograaf is jarig spijkenisse
kind.jarig.fotoshoot
sinterklaas.fotograaf
sinterklaasfotograaf
fotograaf sinterklaasfeest

December 2021

Sinterklaas fotoshoot:

Wat een eer! sinterklaas fotograferen!! Ondanks de maatregelen konden we toch een leuk evenement neerzetten voor de kinderen in Berkel en Rodenrijs. 

op naar de basisschool

Maart 2022

Een nieuwe fase:

 

Mijn dochter is 4 geworden en gaat vanaf deze maand naar de basisschool. Dat betekent dat er een hoop gaat veranderen in ons gezin. Ik ben er nog niet echt klaar voor om haar los te laten moet ik eerlijk bekennen. Het lijkt allemaal zo snel te gaan. Aan de andere kant betekent dit wel dat ik meer tijd heb voor mijn bedrijf en dat is ook wel nodig. Zo heb ik een cursus Photoshop aangevraagd en die moet ik binnen 6 maanden voltooien.  ik wil meer tijd gaan besteden aan marketing en boeken lezen! kortom. elk nadeel heeft zijn voordeel. 

Op deze foto zwaait mijn dochter haar speelgoed uit, of is het andersom ;-)

kinderfotograaf.spijkenisse

juli 2022

cosplay story:

 

Ow wat een feest! Ik mocht weer een cosplay event fotograferen. Dit keer waren we bij het kasteel in Heeswijk. Wat een super geweldige lieve mensen heb ik mogen ontmoeten. Mijn dochter mocht ook mee, ze had speciaal al haar mooie jurken en de jurken van mama bedrijfsje ook meegenomen. De cosplayers wilden ook heel graag met haar op de foto.

Zo werd het een geweldige dag voor iedereen. 

 

(Deze kinder jurken heb ik in mijn client closet liggen)

November 2022

 

kerstminishoots:

 

Wat een feest weer dit jaar! Zoveel gezellige kinderen en ouders in mijn studio gehad! Dit jaar had ik maar liefst 2 achtergronden waar ouders uit konden kiezen. De woonkamer was toch wel het favoriet van de meeste klanten. Bedankt allemaal en op naar volgend jaar! 

fotograaf spijkenisse
intratuin rhoon

April 2022

Een nieuwe opleiding

 

Ik wil meer gaan doen met mijn bedrijf dan dat ik nu doe! Zo kan ik en wil ik andere ondernemers meer helpen als virtual assistent. Door bijvoorbeeld hun social media over te nemen in combinatie met mooie foto's kan ik ook pakketten aan gaan bieden. .  Inmiddels heb ik nu 7 instagram accounts onder mijn beheer dus ik heb er wel het nodige verstand van. Toch ga ik een opleiding volgen vanaf april. Dit om meer kennis bij te leren!! blijf je mij volgen op instagram ?