fanny als videograaf spijkenisse
beginnen als fotograaf

1979-heden

 

Mijn hobby...

Als baby huilde ik zelden.. maar als ik huilde dan pakte mijn moeder haar fototoestel en dan zette ik per direct een glimlach op!. Toen was ik al gefascineerd door de camera. Mijn moeder heeft gelukkig ook wat mooie momenten vastgelegd. Daar ben ik erg blij mee.

 

Toen ik wat ouder was kocht ik camera's en schoot ik albums vol. Ik heb alle belangrijke en minder belangrijke momenten vastgelegd. Ook wilde ik altijd met mijn vriendinnen en nichtjes op de foto en was ik de eerste op feestjes of evenementen die riep dat we een foto moesten maken ter herinnering. Rond mijn 20e had ik een videocamera overgenomen van een vriend. Ik filmde er vakanties mee en familiemomenten. Ik heb zelfs een bruiloft gedeeltelijk vastgelegd voor een vriendin.  Na een tijdje stroomde mijn kast over van videobanden en foto albums. 

 

In 2007 heb ik 8 maanden in Fuerteventura, Spanje gewoond en gewerkt. Daarna maakte ik van mijn avontuur een (digitaal) fotoalbum. Vanaf dat moment ben ik dit voor elk jaar gaan doen. Oude fotoboeken heb ik ook nieuw leven ingeblazen zodat mijn voorraad dikke fotoalbums veranderde naar dunnere albums.

 

In 2016 vertrok ik voor werk naar Amerika. Ik ben toen gaan vloggen en maakte video's van mijn avonturen. Allemaal met mijn iphone! Het is nu een geweldige herinnering en het was zo fijn dat het thuisfront mij op deze manier kon vogen. 

 

Eind 2020 kocht ik mijn eerste DSLR camera. Wat een verademing! Wat een verschil! Hoewel de iphone ook echt mooie foto's maakt wil ik liever de hele tijd mijn Canon overal mee naar toe slepen . Ook schafte ik de DJI pocket 2 camera aan. Met deze apparaten werk ik nu het meest. Hoewel mijn iphone's me ook nog helpen op zijn tijd. 

 

coolsingel sneeuw 2021
waardebon smile4fan

februari 2021

 

De inschrijving....

Wat als ik nou van mijn hobby mijn werk ga maken... Wat als ik nou voor mezelf ga beginnen.... Wat nou als het lukt.. Wat nou als ik het gewoon ga doen! En zo begon er een onderzoeksperiode voor mij. Dit bestond uit omdenken, uitzoeken, oefenen, materiaal aanschaffen en nog meer onderzoek doen. Dit duurde maanden. 

 

Maar de dag na de  sneeuwstorm begin februari ging ik al glibberend en glijdend naar Rotterdam Centrum voor een afspraak met de kamer van koophandel.  Echt net op tijd kwam ik aan bij de kamer van koophandel. Door de corona allemaal een beetje sober en streng maar de dame die met mij alles regelde was gelukkig heel enthousiast en vrolijk!  De krabbel was snel gezet en het was zover! smile4fan is vanaf 1 april een feit ! 

 

iets te vieren

Februari 2021

 

Valentijn promotie tour....

Om mijn familie en vrienden te verrassen in deze corona tijd heb ik meer dan 20 adressen bezocht in drie dagen tijd. Veilig aan de voordeur uiteraard. Ik verraste ze met een bloemetje, een chocolaatje of een ballon. Uiteraard vertelde ik ze over mijn eigen bedrijf! Voor sommige was het een enorme verrassing. Omdat ik niet iedereen kon bezoeken hebben we ook nog 40 valentijnskaarten verstuurd. 

 

 

fanny.donk.aan.het.werk.jpg
kinder.fotoshoot.spijkenisse.jpg

April 2021

 

Funshoots...

 

Ik hou van gekke dingen. anders dan anders. Niet altijd een Standaard foto.  Ik begon met funshoots met het thema snoep.

Ik regelde wat Snoep (heeeeeel veel snoep) en modellen. Ik maakte foto's met snoepjes in de hoofdrol rondom het gezicht. Geweldig toch! De foto's met het eerste model waren niet goed belicht helaas. Hier heb ik dan ook direct weer een goede les van geleerd. De tweede ronde ging beter. Ik bewaarde de snoep en toen er een fotowedstrijd met het onderwerp snoep voorbijkwam ging ik weer los.  Daarbij  experimenteerde ik ook met wat meer Make-Up.  Nog wat later probeerde ik ook foto's te maken met kinderen en snoepjes. Ik stopte mijn dochter van 3 in een ton en gooide er bergen snoepjes omheen. Geweldig vond ze het. Haar vriendin durfde ook met haar gezicht in de snoepdoos dus dat was echt helemaal weer stoer en tof! 

spekjesfotoshoot.themafoto.jpg
snoepjesfoto.spijkenisse
photoshoot_candy

Mei 2021

 

Piraat op bezoek...

Vandaag een bijzondere shoot. Petra van "Petra Cosplay" kwam langs als piraat Sonia en had al haar spulletjes meegenomen voor een leuk piratenfeestje. Naast Cosplay en feestjes verhuurt ze ook disney outfits en verkleedkleren. Mijn dochter mocht ook enkele van haar kostuums passen. Nou daar zegt een 3-jarige geen nee tegen natuurlijk. Als Tinkerbell en piraat had Jailey de grootste lol.  Het was een geslaagde ochtend en de foto's zijn heel leuk geworden. Mocht je meer info willen over een cosplay shoot, het huren van kleding of een prinsessen shoot stuur me dan een berichtje! 

cosplay fotograaf rotterdam
fotoshoot disney kinderen
kinderfeest.fotoshoot.jpg
cosplay.disney.spijkenisse

Juni 2021

 

Paradise in Spain...

Toen wij op vakantie in Spanje waren had ik mijn videocamera (Dji pocketcamera)  meegenomen. Ik was daar erg blij mee want ik moest dit stukje paradijs vastleggen! Ongelofelijk wat een schoonheden heb je daar aan de spaanse kust. Mijn kleine meid was ook onder de indruk en ging zelfs Ariel roepen! Helaas reageerde de zeemeermin niet maar gelukkig hebben we mooie beelden. Op mijn youtube kanaal vindt je nog meer filmpjes van deze fantastische vakantie. 

 

Juli 2021

 

Babyshoot bij een vriendin...

Een vriendin van mij is recentelijk  moeder geworden! Helaas wonen we inmiddels zo ver van elkaar vandaan dat het niet echt mogelijk was om snel elkaar te zien. . Tot afgelopen week, na een hele lange rit ben ik samen met mijn dochter op visite geweest. Uiteraard hadden we ook een hele uitgebreide fotoshoot! Spannend vond ik wel want ik wil goede kwaliteit afleveren maar bij een vriendin helemaal! Gelukkig zaten er prachtige exemplaren bij en was het ook nog eens super gezellig elkaar weer te zien!

newborn.foto.spijkenisse
babyshoot.rotterdam
peakyblindersfotoshoot
peakyblinderscosplay.nederland
fotoshoot.smile4fan.fannydonk
smile4fan.spijkenisse.foto.cosplay
fotograaf.spijkenisse. gezocht

Augustus 2021

 

Styled shoot: Peaky Blinders...

Dit was een hele gave shoot om te organiseren. Mijn man is fan van deze serie en ineens had ik een ingeving om er een styled shoot van te gaan maken.  Ik had wat concepten bedacht, wat kleding bij elkaar gezocht en modellen gevonden.  Bij een carnavalswinkel nog de nodige accessoires besteld want zelf wilde ik ook wel op de foto erbij.  Wel wat lastig want wie neemt dan de foto's maar dat is uiteindelijke  goed gekomen. Met mijn modellen ging ik op zoek naar een goede locatie voor deze shoot. We kwamen uit bij een oude pakhuis in Vlaardingen. Het was er vervallen en vies maar precies goed voor de foto's.  Het weer werkte perfect mee en de modellen waren top en gingen helemaal op in hun rollen! Ze hadden erg hun best gedaan.  Het resultaat mag er dan ook zijn! We hebben veel gave en leuke reacties gehad dus op naar de volgende shoot!

(Op mijn youtube kanaal zie je the making of! https://youtu.be/9oLpT6cY9K8 )

Wil jij dit ook? deze stijl of een andere stijl? bericht me gerust!

 

By the order of the peaky blinders 

 

halloweenfoto.spijkenisse.
kinderfotoshoot kerst.spijkenisse
halloween.spijkenisse
kerstminifotoshoot.spijkenisse

oktober 2021

 

Special shoots halloween en kerst 

 

Halloween, je houdt ervan of je vind het verschrikkelijk. Ik heb 1 keer halloween mogen meemaken in Amerika en dit was werkelijk fantastisch. Ik mocht met locals mee met de trick&treat.  De versieringen, de traktaties, de kostuums, de huizen echt alles wordt aangepakt.

Hier in Nederland wordt het wel steeds bekender daarom wilde ik een halloween shoot organiseren. 

 

Ook de kerst minishoots staan online voor dit jaar.  Data's zijn ook al bekend dus zorg ervoor dat je er snel bij bent!